11/07/2013

SESAME MEATBALLS

Here you have a recipe that gives you another different option than using flour to wrap your meatballs.
You can use sesame seeds in this recipe and give a different flavor to your plate.
The sesame seeds are rich in minerals:
  -Calcium:1/2 cup of sesame seeds contains 3 times more calcium than 1/2 cup of whole milk!!!
  -Manganese
  -Copper
  -Magnesium
  -Iron
  -Phosphorus and Zinc
And vitamins:
  -Vitamin B1
  -Vitamin E
Also sesame seeds contains unsaturated fat, which help lower cholesterol levels(28g of sesame seeds contains 13g of fat, but only 2g are saturated, and the rest are unsaturated fat, good for us!!!).
Sesame seeds are a good source of protein too, and vegetarians find a good way to add protein in their meals.
Sesame seeds contains a high number of phytosterols, that help inhibit the dietary cholesterol absorption.





For this recipe you will need,

INGREDIENTS

-1 pound of  minced lean ground  turkey or lean beef
-2 slices whole wheat bread
-1 egg beaten
-salt
-black pepper
-pinch of cinnamon
-pinch of curry
-1 chopped onion
-1 minced garlic
-sesame seeds
-milk
-olive oil or canola oil

For the dressing:

-3/4 cup of  homemade   mayonnaise
-2 tablespoons plain yoghurt
-1 teaspoon of curry
-salt
-black pepper

PREPARATION
  1. Saute onions in a saucepan and when the onions are tender add the garlic.
  2. Saute onions and garlic for 2 or 3 minutes and set aside.
  3. Mix the minced turkey or beef meat with the bread soaked in milk and drained, the beaten egg,salt, black pepper, curry, and the onions and garlic sautéed, and mix all very well.
  4. Give shape the meatballs and dip in the sesame seeds.
  5. Heat oil in a saucepan and fry the meatballs, when the first batch are fried, put the meatballs on kitchen paper to remove  excess oil.
  6. For the dressing mix the mayonnaise, yoghurt, curry, a pinch of salt and black pepper.
  7. Serve the dressing on the side.


ALBONDIGUITAS DE SESAMO

Aqui teneis otra receta original que os da la oportunidad de sustituir la harina para envolver las albondigas por semillas de sésamo, y asi damos un diferente sabor a nuestro plato.
Las semillas de sesamo son ricas en minerales como:
-Calcio:1/2 taza de semillas de sesamo contine 3 veces mas calcio que 1/2 taza de leche entera!!!
-Manganeso
-Cobre
-Magnesio
-Hierro
-Fosforo y Zinc
Y vitaminas como:
-Vitamina B1 o tiamina
-Vitamina E

Tambien las semillas de sesamo contienen acidos grasos insaturados, los cuales nos ayudan a reducir nuestros niveles de colesterol(unos 28g de semillas de sesamo contienen 13g de ácidos grasos, de los cuales solo 2g son saturados, y el resto son insaturados, los mas saludables!!!).
Las semillas de sesamo son una buena fuente de proteína, de hecho muchos vegetarianos las utilizan como aporte proteico en su dieta.
Tambien contienen un alto numero de fitoesteroles(compuestos proviniente exclusivamente de las plantas),los cuales ayudan a reducir la absorcion de el colesterol de la dieta.

INGREDIENTES

  • Unos 500g de carne picada de pavo o ternera.
  • 2 rebanadas de pan integral
  • 1 huevo batido
  • sal
  • pimienta
  • pizca de canela
  • 1 cucharadita de curry
  • 1 cebolla picada
  • 1 diente de ajo picado
  • semillas de sesamo
  • leche 
  • aceite de oliva
Para la salsa
  • 200 ml de mayonesa casera
  • 1 yogur griego o bajo en grasa
  • 1 cucharadita de curry
  • sal
  • pimienta
ELABORACION
  1. Rehogamos la cebolla en una sarten, y una vez tierna, agregamos el ajo.
  2. Salteamos por unos minutos y reservamos.
  3. En un recipiente mezclamos la carne, con las rebanadas de pan previamente mojadas en la leche y escurridas, el huevo batido,, la sal, pimienta , el curry, y agregamos la cebolla y el ajo que habiamos dejado aparte, y mezclamos todo muy bien.
  4. Damos la forma a las albondigas y las pasamos por las semillas de sesamo.
  5. Las vamos friendo en una sarten por tandas, y las ponemos en papel absorbente, para evitar el exceso de aceite.
  6. Para la salsa, mezclamos la mayonesa casera, con el yogur, el curry y una pizca de sal y pimienta.
  7. Servimos con la salsa aparte.

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