Many times we are bored to cook chicken in the same way and we want a different taste, maybe crunchy, but we don't want to fry our chicken in a ton of oil.
For this reason I will share with you a recipe that I tried last week and my kids love it.
I always look for 100% organic free range chicken, sometimes is not easy to find it, but at least, I know that these organic free range chicken have plenty of room to roam and eat natural diets.
They are in a stress-free environment, and this is a huge difference with the mass-produced chicken you find in grocery stores.
This organic free range chicken is an exceptional source of protein and it is free of antibiotics, and of course we don't want to feed our families with antibiotics(these antibiotics are identical to the ones administered to humans).
If you want a healthy family, look for organic whenever possible!
We will need,
INGREDIENTS
For this reason I will share with you a recipe that I tried last week and my kids love it.
I always look for 100% organic free range chicken, sometimes is not easy to find it, but at least, I know that these organic free range chicken have plenty of room to roam and eat natural diets.
They are in a stress-free environment, and this is a huge difference with the mass-produced chicken you find in grocery stores.
This organic free range chicken is an exceptional source of protein and it is free of antibiotics, and of course we don't want to feed our families with antibiotics(these antibiotics are identical to the ones administered to humans).
If you want a healthy family, look for organic whenever possible!
We will need,
INGREDIENTS
- 1/2 cup greek yoghurt(or plain yoghurt)
- 1 tablespoon Dijon mustard
- 2 minced garlic
- 10 drumsticks skin removed
- 1/2 cup whole wheat flour(or all purpose flour)
- 1 teaspoon baking powder
- salt
- 2 teaspoon paprika
- black pepper
- cooking spray
PREPARATION
- Whisk yoghurt, mustard, minced garlic in a shallow glass dish, add the chicken and cover well with the marinade.
- Marinate in the refrigerator for at least 30 minutes up to 8 hours.
- Preheat the oven to 400F.
- Cover a baking sheet with foil and spray cooking spray.
- In a plastic or paper bag whisk flour, paprika,baking powder,salt and pepper.
- After shaking off the marinade, place the chicken in the bag and shake to coat.
- Place the chicken on the sheet, and spray with cooking spray.
- Bake until brown at least 50 minutes.
POLLO FRITO AL HORNO
Muchas veces estamos cansados de comer el pollo cocinado de la misma forma, nos apetece un sabor diferente, quizá crujiente, pero no queremos freirlo en una tonelada de aceite.
Por esta razón quiero compartir con vosotros esta receta, que probé a cocinar la semana pasada y a mis hijos les encanto.
Siempre busco y compro el pollo 100%organico y criado al aire libre, muchas veces no es fácil de encontrar, pero al menos tengo la certeza que son pollos criados en grandes espacios y se alimentan de dietas naturales.
Ellos están en ambientes libres de stress, y esto es una gran diferencia con los pollos que puedes encontrar en las grandes superficies(no están avalados orgánicos) y que están criados en otras muy diferentes condiciones.
Estos pollos 100%organicos son una fuente extraordinaria de proteína,y nos dan la certeza que están libres de antibióticos, y desde luego nadie quiere alimentar a su familia con antibióticos(estos antibióticos son los mismos que se administran a los humanos).
Si quereis alimentar de forma saludable a vuestra familia intentad comprar organico en la medida de lo posible.
Para esta receta necesitareis:
INGREDIENTES
- 125g yoghurt griego(o normal)
- 1 cucharada de mostaza Dijon
- 2 cabezas de ajo machacadas
- 10 muslos de pollo sin la piel
- 60g de harina integral(o refinada si no teneis integral)
- 1 cucharada postre de levadura
- sal
- 2 cucharadas postre de pimenton
- pimienta negra molida
- aceite en spray
PREPARACION
- Mezclamos el yoghurt, la mostaza y los ajos machacados en una fuente de cristal y cubrimos los muslos de pollo.
- Marinamos al menos por 30 minutos y hasta 8 horas en el frigorífico.
- Precalentamos el horno a 200C.
- Ponemos papel de aluminio en una bandeja de horno y lo rociamos con aceite en spray.
- En una bolsa de plastico o de papel mezclamos harina, pimenton,levadura, sal y pimienta.
- Quitamos el exceso de el marinado de el pollo y lo vamos introduciendo en la bolsa y mezclamos bien.
- Quitamos el exceso de harina, y ponemos los muslos sobre la bandeja y volvemos a rociar con el aceite en spray.
- Lo horneamos hasta que este doradito, al menos unos 50 minutos.